TELEFON:(+36) 63 571 900

Somodi Borgazdasági KFT.

Húsz éve az igényes borkedvelők szolgálatában.
A szőlő-bor ágazatunk utóbbi két évtizede a világ élvonalához való gyors felzárkózás és a versenyképes magyar bor megteremtésének az időszaka. Mi is ennek a sok változást hozó folyamatnak a részesei vagyunk.

A céget lányaimmal alapítottuk 1991-ben, de ezt megelőzően, már 1966-óta készítek borokat. Pincénk a kisebb, a “kézműves” borászatok egyike. A palackozást – elsőként a borvidéken – az 1994-es borainkkal kezdtük. 2000-ben lecseréltük a hordóállomány felét saválló acéltartályokra, ezzel megteremtettük a hűtött és irányított erjesztés feltételeit. Azóta reduktív és érlelt borokat egyaránt forgalmazunk. Az éves forgalmunk közel húszezer palack, mellette folyóbort is értékesítünk.

A kezdetektől fogva célunk az igényes borkedvelők, éttermek, szaküzletek, szállodák kiszolgálása. Mi abban hiszünk, hogy minden egyes borvidékünknek van értékteremtő ereje. Törekvésünk, hogy a szőlő természetes szépsége, a táj, a fajta, az évjárat sajátosságai egy-egy tiszta, egészségünket megőrző bort eredményezzen.

A borversenyek, a szakma elismerése mellett a fogyasztók véleményét is visszaigazolja az a hosszútávú együttműködés amelyet a régió vezető vendéglátóival, szaküzleteivel tartunk fenn. A hozzánk visszajáró hazai és külföldi vendégek jó véleménye nemcsak személyes siker, de a magyar bor dicsérete.

Ma számos borkészítési mód közül választhat a borász, amikor saját egyéniségét, stílusát akarja kifejezni. Az útkeresésben azonban érdemes figyelni azok tapasztalataira, eredményeire, akik sokat tettek azért, hogy jobban ismerjük és megértsük a bort.

A bor lényegét megfogalmazni és azt a borban kifejezni, megmutatni, szép szakmai feladat. Számunkra a természethű borok készítése nem alternatíva, hanem az egyetlen követhető módszer. A borász számára jó kiindulási pont lehet az az időtálló pasteur-i gondolat, miszerint: a bor a világ legegészségesebb itala.

Annak, hogy ilyen bor kerüljön a poharunkba, komoly feltételrendszere van. Mindenekelőtt az adott földrajzi táj, a szőlőfajta, a művelési mód, a szüret időpontjának a meghatározása. De nagy jelentőséggel bírnak az évjáratok, az alkalmazott szőlőfeldolgozási és borászati technológiák, műveletek. Ez még nem minden, mert a sor végén ott van maga az ember, aki emberi-szakmai tisztességével minden ősszel megpróbálja újragondolni és összegezni mindazt, amit saját és elődei tapasztalatából leszűrhet.

Egy tudós kollégám szerint, a hagyományt nemcsak ápolnunk, de teremtenünk is kell.

 

KISZÁLLÍTÁS POSTAI ÚTON
A megrendelt árut Magyarország területén megrendelői kérésre postai úton is eljuttatjuk az aktuális postai tarifávál számolva.

BORBEMUTATÓ
Az Ön által választott – az erre megfelelő helyszínen – vállaljuk boraink bemutatását. Az előadás során érintünk olyan fontos témákat, mint a szőlőtermesztés és borkészítés a borbírálat, a vendéglátás, a bor és egészség, a borkultúra kérdései.

AJÁNDÉKBOR KÉSZÍTÉS
Több mint tizenöt éve, hogy egyedi-címkés borokat is készítünk; cégeknek, intézményeknek, egyesületeknek, kluboknak, magánszemélyeknek egyaránt. Számtalan alkalmat találunk az ajándékozásra, ezért kérje a segítségünk – tapasztalatunk alapján – megtaláljuk a legjobb megoldást az Ön számára. Jelentősebb rendeléseknél árengedményt adunk.

HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS SZEGEDEN
Szeged városán belül palackos és nagyobb kiszerelésben is. Kínált borainkat minden pénteken – vagy a jelentősebb ünnepeinket megelőző napon ingyenesen házhoz szállítjuk. Kérem Önt érdeklődjön munkatársunktól az aktuális borválasztékunkról az alábbi telefonszámokon: +36 62 291 322, +36 30 243 7006, vagy email címen: somodisandor48@yahoo.com

 

SOMODI BORGAZDASÁGI KFT.
H-6783 Ásotthalom, VI. ker. 916.
Telefon: +36 62 291 322
Mobil: +36 30 243 7006
Weboldal: www.somodibor.hu

Vélemény, hozzászólás?