TELEFON:(+36) 70 489 8727

Megjelent a 47/2018. (X. 25.) számú Kincstár Közlemény

Megjelent a 47/2018. számú Kincstár Közleménye a benyújtandó „egyéni terv” nyomtatvány közzétételéről.

A közlemény és a hozzátartozó nyomtatványok a következő linken érhetők el: Letölthető innen (.zip)

Benyújtás : 2018. november 2. és 30. között az előírt mellékletek csatolásával együtt kizárólag postai úton a Magyar Államkincstár Piaci és Nemzeti Támogatások Főosztálya 1476 Budapest Pf. 407. címre.

Kincstár pontszám alapján rangsorolja a beérkezett egyéni terveket, az egyéni terv elbírálása 2019. március 14-ig a rendeletben meghatározott pontozási rendszer alapján történik. (a pontozásra nincs hatással a beérkezési sorrend)
A közleményhez jelenleg tartozó nyomtatványokat csatolva mellékelem.
Lényeges kritériumok:
Az egyéni tervet az adott benyújtási időszakra vonatkozó közlemény szerinti Kincstár által rendszeresített és honlapján közzétett nyomtatványon kell benyújtani.
Egy benyújtási időszakban egy kérelmező kizárólag egy egyéni tervet nyújthat be. Azonban egy egyéni tervhez több betétlap is csatolható.
Egy betétlap olyan összefüggő területre vonatkozhat, amely tekintetében megegyezik a tevékenység, a művelet, a művelet végrehajtásának borpiaci éve, a terület lejtése, a felhasználandó szaporítóanyag kategóriája, a szőlőiskola típusa, a szaporítóanyag típusa, az ültetvény jellege, valamint az összefüggő terület kataszteri pontszáma.
Benyújtó lehet az egyéni tervben megjelölt terület használója vagy családi gazdaság tagja, és a terület a családi gazdaság valamely tagjának használatában van.
Egyéni tervet csak a legalább 0,2 ha nagyságú összefüggő területen megvalósított tevékenységekre lehet benyújtani, melyek a fajtaváltás, áttelepítés és szőlőültetvény termesztéstechnológiai módszereinek javítása (új támrendszer kiépítése) lehetnek.

Figyelem, fajtaváltás esetén az ültetvény kivágására csak akkor igényelhető kifizetés, ha az egyéni terv benyújtásakor a régi ültetvény kivágása még nem történt meg. Ezt az egyéni terv benyújtását követően a helyszínen ellenőrzik!
Akik újratelepítési engedély alapján a kivágásra vonatkozó térítés összeget is igénylik, az egyéni terv kérelem benyújtását követően, de még a kivágás megkezdését megelőzően a HNT által közzétett és rendszeresített nyomtatványon írásbeli kérelmet kell benyújtaniuk a hegybíróhoz.

A kérelem nyomtatvány letölthető a HNT honlapjáról http://www.hnt.hu/nyomtatvanyok/borszolo-telepitese-es-kivagasa/ vagy kérhető a hegybírótól.
Aki a hegybíró által kiállított kivágás előtti és kivágás utáni helyszíni ellenőrzési jegyzőkönyvekkel nem rendelkezik, vagy a kivágást már megkezdte a helyszíni szemle lefolytatásakor, az a támogatás kivágásra vonatkozó térítésére nem jogosult.
További információk megtalálhatók a Kincstár honlapján, illetve tájékoztatás kérhető az
ugyfelszolgalat@mv.allamkincstar.gov.hu  e-mail címen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük