TELEFON:(+36) 70 489 8727

A szőlőültetvények szerkezetátalakítási támogatása iránti egyéni tervek benyújtása 2018. november hónapban

2018. novemberében ismét lehetőség van a szőlőültetvények szerkezetátalakítási támogatása iránti egyéni tervet benyújtani a Magyar Államkincstárhoz. Az egyéni tervek jóváhagyását nem a Kincstár, nem a benyújtás vagy beérkezés sorrendjétől függően, hanem pontozásos értékelés alapján végzi el, ezért a mielőbbi benyújtás helyett érdemes a kérelem-dokumentáció (az egyéni terv és mellékletei) pontos és hiánytalan összeállítására törekedni. Az egyéni tervek hibátlan elkészítésének elősegítése érdekében felhívjuk szíves figyelmüket az „ÖSSZEFOGLALÓ az 1/2018. (II. 1.) FM rendelet szerinti szerkezetátalakítási támogatásról (a 2018 novemberében hatályos szabályozás alapján)” című tájékoztatóra, ami a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa honlapján, a „Tájékoztatók” rovatban érhető el ( http://www.hnt.hu/magyar-jogszabalyok/tajekoztatok/ ), egyben kérjük, hogy az e levélben foglalt információkat segítsenek minél több termelőhöz eljuttatni.

 

A szőlőültetvények szerkezetátalakításához és átállításához a 2017/2018-2019/2020 borpiaci években igényelhető támogatásról szóló 1/2018. (II. 1.) FM rendelet az elmúlt hónapokban többször is módosult, ezért kizárólag a jogszabály jelenlegi, azaz 2018. október 12-től hatályos szövege, valamint ezen hatályos szöveg figyelembevételével készült (új) tájékoztatók vagy jogcím-ismertetők alapján szabad az egyéni tervet elkészíteni. A korábbi (pl. a kihirdetéskori) rendelet-szöveg, vagy akár a 2018. februárban közzétett különböző tájékoztatók alapján benyújtott egyéni tervek esetében fennáll a részleges vagy teljes elutasítás kockázata!

 

A fentiek mellett az egyéni tervek benyújtásához kapcsolódóan a Kincstár is külön felhívja a termelők figyelmét az alábbiakra:

 

  • a nem saját szőlőterület kivágásával keletkeztetett telepítési jogokból átváltott telepítési engedélyek tekintetében a 2018.11.02-30. között benyújtott egyéni tervek már nem hagyhatók jóvá;
  • a megfelelő, azaz a Magyar Államkincstár a 47/2018. (X. 24.) számú közleményében megjelentetett nyomtatványok használatával kell benyújtani az egyéni tervet:
  • B4045 – Egyéni terv – Főlap (Az egyéni tervhez csak egy főlapot kell benyújtani, amelyhez több betétlap is tartozhat.)
  • B4046 – Egyéni terv – Betétlap (Fajtaváltás és Ültetvény áttelepítése tevékenységek esetén)
  • B4047 – Egyéni terv – Betétlap (Szőlőültetvény termesztéstechnológiai módszerek javítása tevékenység esetén)

A Kincstár a teljes egyéni tervet visszautasítja, amennyiben a kérelmező nem a tevékenységnek megfelelő betétlapot mellékelte az egyéni tervéhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük